Οικονομία

Σηκώνουν μανίκια στον ΕΦΚΑ για γρηγορότερη απονομή συντάξεων - Δημιουργούνται ειδικά κλιμάκια

Σηκώνουν μανίκια στον ΕΦΚΑ για γρηγορότερη απονομή συντάξεων - Δημιουργούνται ειδικά κλιμάκια
Τη συγκρότηση και τη λειτουργία στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Οργανικές μονάδες του ΕΦΚΑ, για την υλοποίηση του έργου της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ περιλαμβάνει σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Τα Κλιμάκια-Ομάδες και Υποομάδες Εργασίας στελεχώνονται από τα μέλη των Κλιμακίων-Ομάδων και Υποομάδων Εργασίας που περιλαμβάνονταν σε όλες τις εκδοθείσες αποφάσεις Διοικητή του ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων, περί σύστασης και λειτουργίας Κλιμακίων-Ομάδων και Υποομάδων Εργασίας για τα έτη 2017-2019, καθώς και από νέα μέλη που εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής και ορίζονται με απόφαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν και επιτελούν αποκλειστικά τα εξής αντικείμενα: απονομή, εκκαθάριση και πληρωμή συντάξεων, ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, έλεγχο καταβολής εισφορών, αναγνώριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης.

Το έργο του Κλιμακίου Διοίκησης Έργου, κατά το μέρος που αφορά κάθε τομέα, περιλαμβάνει την εξασφάλιση της τήρησης των όρων συμμετοχής των μελών των Κλιμακίων-Ομάδων Υποομάδων Εργασίας, τον προσδιορισμό των μηνιαίων στόχων τους, τον συντονισμό και τον έλεγχο της λειτουργίας τους, την αξιολόγηση της εργασίας των υπαλλήλων-μελών και τη διαπίστωση της επίτευξης του μηνιαίου ποσοτικού στόχου που τίθεται για κάθε Κλιμάκιο Ομάδα-Υποομάδα Εργασίας.

Το Κλιμάκιο Διοίκησης Έργου κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Κλιμακίων-Ομάδων-Υποομάδων Εργασίας, συντάσσει τρεις (3) εκθέσεις προόδου για την αποτίμηση του έργου κάθε κλιμακίου. Η πρώτη έκθεση προόδου αφορά στη χρονική περίοδο Ιανουάριος 2020 Μάρτιος 2020, η δεύτερη την περίοδο Απρίλιος 2020 Ιούνιος 2020 και η τρίτη έκθεση προόδου την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 Νοέμβριος 2020. Το Κλιμάκιο Διοίκησης Έργου διατηρεί το δικαίωμα επαναπροσδιορισμού των ανωτέρω στόχων, με βάση τις περιοδικές εκθέσεις προόδου του έργου κάθε Κλιμακίου Ομάδας-Υποομάδας Εργασίας, καθώς και τη συνολική αποτίμηση του έργου στο τέλος του έτους 2020.

Η επίτευξη των στόχων, ως προς την απονομή των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τη Διεύθυνση Μελετών του ΕΦΚΑ, τα οποία αντλούνται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (πρωτόκολλο ροής εργασιών/work-flow).

Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ανακεφαλαιωτή Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τ. ΟΓΑ καθορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα, με ελάχιστη απόδοση τους 35 φακέλους (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση). Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του Ανακεφαλαιωτή Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης δε θα υπολείπεται των 120 φακέλων. Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ελεγκτή καθορίζεται σε 150 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 90 φακέλους. Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 300 φακέλων.

Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης για τον τ. ΟΑΕΕ και το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθορίζεται σε 20 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 12 φακέλους. Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του δε θα υπολείπεται των 40 φακέλων. Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ελεγκτή καθορίζεται σε 60 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 35 φακέλους. Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 100 φακέλων.