Οικονομία

Με αστυνομική περιφρούρηση το συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 25 Φεβρουαρίου

Με αστυνομική περιφρούρηση το συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 25 Φεβρουαρίου
Εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση για την πραγματοποίηση Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή Οργάνων Διοίκησης εντός έξι μηνών (λήξη 15/4/2020), η Ολομέλεια της Διοίκησης αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση την πραγματοποίησή του την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η ΓΣΕΕ έχει ήδη επικοινωνήσει νε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει εξασφαλίσει την περιφρούρηση του χώρου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.

Μετά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες σε Καλαμάτα και Ρόδο και με την κόντρα με το ΠΑΜΕ να διατηρείται, όλα παραμένουν ανοιχτά για το πως θα εξελιχθεί η απόπειρα για νέο Συνέδριο.

Αυτή την φορά, η κόντρα αφορά την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για τις 18 Φεβρουαρίου και που δεν έχει προκηρύξει ακόμη η ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησαν συνδικαλιστές, με κάλεσμα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «υπονόμευση» της απεργίας, που έχουν κηρύξει για τις 18 Φεβρουαρίου, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία, ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Η κινητοποίηση έγινε την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ολομέλειας, στην οποία όπως καταγγέλλουν, η ηγεσία της ΓΣΕΕ θα επιχειρήσει να αλλάξει η απόφαση για απεργία.

Τα μέλη των συνδικάτων ειχαν κολλήσει στην είσοδο του κτιρίου αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.

Παράλληλα, καταγγέλλουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «αθλιότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς εργολάβοι ιδιωτικής εταιρίας security απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης».