Οικονομία

''Μαζεύουν'' τον φόρο στους ανέργους από τα προγράμματα εργασίας

''Μαζεύουν'' τον φόρο στους ανέργους από τα προγράμματα εργασίας ''Μαζεύουν'' τον φόρο στους ανέργους από τα προγράμματα εργασίας
''Μαζεύουν'' τον φόρο στους ανέργους από τα προγράμματα εργασίας Μετά τον ''θόρυβο'' που προκάλεσε το άρθρο του dikaiologitika.gr για την φορολογία των ανέργων που συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας ,ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι θα επέμβει το υπουργείο Οικονομικών με ρύθμιση ώστε οι εν λόγω άνεργοι να μην πληρώσουν φόρο ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το ζήτημα είχε προκύψει λόγω της συμπλήρωσης των αποδοχών στο Ε1 από τα επιδοτούμενα προγράμματα στον κωδικό 507 που δηλώνονται τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι άνεργοι που συμμετείχαν στα προγράμματα απασχόλησης με εκπαιδευτικό επίδομα ή αποδοχές κάτω των 500 ευρώ να πληρώσουν φόρο 1.200 ευρώ λόγω ενεργοποίησης των ελάχιστων τεκμηρίων ύψους 3.000 ευρώ.

Μετά το άρθρο του dikaiologitika.gr ο Γενικός Γραμματέας έκανε γνωστό μέσω twitter ότι θα υπάρξει ''ρύθμιση θεραπείας'' . όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετσι το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να λύση το πρόβλημα αυτό που καλούσε τους ανέργους να επιστρέψουν ουσιαστικά σχεδόν τα μισά χρήματα που έλαβαν απο τα προγράμματα αφού για το λόγω ότι τα εισοδήματα αυτά θεωρούνταν από εμπορικές επιχειρήσεις θα φορολογούνταν με συντελεστή 26% και θα επιβαρύνονταν με προκαταβολή φόρου 55% για το επόμενο έτος ενώ δεν δικαιούνταν και έκπτωση από αποδείξεις αφού έχει καταργηθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες.