Οικονομία

Ξεκινάει σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ - Χωρίς την παρουσία Μητσοτάκη

Ξεκινάει σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ - Χωρίς την παρουσία Μητσοτάκη
 Σε σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι ξεκινάει σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Από την μία η ΓΣΕΕ θα βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Καβούρι για την εκλογή διοίκησης και από την άλλη το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ θα βρίσκονται απέξω για να διαδηλώνουν για νοθευμένο συνέδριο.

Η κυβέρνηση έχει δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη ΓΣΕΕ για την τήρηση της νομιμότητας και την ασφάλεια των συνέδρων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει πάρει απόφαση για ένα αυστηρώς εκλογικό συνέδριο μιας ημέρας, χωρίς καμία συζήτηση και μετά από την ολοκλήρωση της εκλογής της διοίκησης θα πραγματοποιήσει ένα συνέδριο θέσεων προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις της Συνομοσπονδίας και όλων των παρατάξεων.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι "είναι βαθιά νυχτωμένοι στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αν νομίζουν ότι με δυνάμεις καταστολής, μπράβους και εισαγγελείς, θα αποδεχτούμε τις άθλιες μεθοδεύσεις και τις προκλήσεις τους". Καταγγέλλοντας ότι "δεκάδες αντιπρόσωποι, οι οποίοι δεν πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν «απομονωθεί» χιλιόμετρα μακριά, σε γνωστό ξενοδοχείο της Καισαριανής (!!!) προκειμένου να βρίσκονται έξω από το χώρο του Συνεδρίου, ώστε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να προχωρήσει απερίσπαστη τις άθλιες μεθοδεύσεις της.

Παράλληλα την ίδια ώρα αντιπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη προμηθευτεί την κάρτα αντιπροσώπου με κριτήριο όχι την Ομοσπονδία ή το Εργατικό Κέντρο που έχουν εκλεγεί, αλλά την πολιτική και συνδικαλιστική τους τοποθέτηση".

Σημειώνοντας ότι" έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε δημοσιογράφους, σε φωτορεπόρτερ, σε κάμερες και γενικά σε όποιον δεν είναι της αρεσκείας τους, προκειμένου να φιλτράρουν την κάθε είδηση!". Ο λόγος της κόντρας Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι στο σώμα του Συνεδρίου συμμετέχουν 53 σύνεδροι-«μαϊμού», τους οποίους χαρακτηρίζει ως εργοδότες και όχι εργαζομένους.

Από την πλευρά των στελεχών της ΓΣΕΕ, όμως, καταγγέλλεται ότι αν αυτοί οι 53 «καρατομηθούν» από το Συνέδριο –κάτι το οποίο δεν έχει δικαίωμα να κάνει το Συνέδριο – τότε ενδέχεται ακόμη και με μία δικαστική προσφυγή να κηρυχθεί άκυρο το συνέδριο. Επιπλέον, στελέχη της ΓΣΕΕ ισχυρίζονται δημοσίως ότι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι μέλη του ΠΑΜΕ που πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο είναι έμμισθοι υπάλληλοι του ΚΚΕ, αλλά εκλέγονται από συνδικάτα. Φέρνουν ως παράδειγμα το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σύλλογο εμποροϋπαλλήλων.