Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μόνος στόχος η ήττα της ΝΔ και νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Μόνος στόχος η ήττα της ΝΔ και νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές
Για «αμφίπλευρη διεύρυνση» μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι «η μητέρα των μαχών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία που έκανε το βράδυ της Τετάρτης στις Σέρρες.

«Μόνος στόχος η ήττα της Νέας Δημοκρατίας και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές», επεσήμανε, αναφερόμενος στο διακύβευμα της επόμενης μέρας μετά τις εσωκομματικές κάλπες.

«Αυτό προϋποθέτει μια αμφίπλευρη διεύρυνση. Και στους ψηφοφόρους της προοδευτικής Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί. Δοκίμασε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δοκίμασε Νέα Δημοκρατία και σήμερα έχουμε νέες χαμένες ευκαιρίες, ανισότητες και διαφθορά. Εδώ είναι το μεγάλο πολιτικό πεδίο για την παράταξη μας. Να φέρει περισσότερο νέο κόσμο, ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί με την πολιτική, να κάνει πολιτικά μέτωπα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και να προετοιμαστεί για τη μητέρα των μαχών που είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές», υπογράμμισε.

androulakis1_ef80e.jpg

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στη νέα κοινοβουλευτική ερώτηση, που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την απαλλαγή των συνταξιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη. «Πού ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν καταθέταμε την πρόταση για το νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους; Πού ήταν, όταν μιλούσαμε για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς; Πότε στήριξαν τη διόρθωση των μεγάλων αδικιών;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε.

«Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα συγκρουστούν από τη μια η συντήρηση, η διαφθορά, η επικοινωνία και από την άλλη ο προοδευτικός προγραμματικός λόγος, η αξιοπιστία και το ήθος», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «θα τα καταφέρουμε, αν βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο της ενότητας, της πολιτικής αυτονομίας και της ανανέωσης. Αυτά τα τρία στοιχεία μας έθεσαν στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και έτσι θα κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία».

androulakis3_930d0.jpg