Οικονομία

Νέος Υποδιοικητής e-ΕΦΚΑ: Στόχος η άμεση απονομή των συντάξεων Δημοσίου

Νέος Υποδιοικητής e-ΕΦΚΑ: Στόχος η άμεση απονομή των συντάξεων Δημοσίου
Το δύσκολο έργο της απονομής πάνω από 20.000 αιτήσεων για τις συντάξεις  του Δημοσίου αναλαμβάνει στενός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, Επαμεινώνδας Ατσαβές ο οποίος πλέον είναι ο νέος Υποδιοικητής τoυ e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα ο νέος Υποδιοικητής αναλαμβάνει θέματα της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών, της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης Αυτοτελών Κλάδων Επικουρικής και Εφάπαξ της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου.

Έτσι ο νέος e-ΕΦΚΑ παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά με δεδομένη και την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο παραμένει ο στόχος μέσα στο καλοκαίρι το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, μέσα σε λίγες ημέρες.

efka

Έναν χρόνο μετά, έως την 1η Ιουνίου του 2021, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση, το ποσοστό των συντάξεων που θα εκδίδεται ψηφιακά θα ανέρχεται περίπου στο 90% με ένα κλικ όπως επισημαίνουν.

Η καθιέρωση της ψηφιακής σύνταξης θα αφορά μόνο τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης και σταδιακά οι δημόσιοι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ θα επικεντρωθούν στην έκδοση μόνο των παλιών συντάξεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, το πρώτο βήμα έχει γίνει με την απόφαση που προβλέπει η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ στα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το μητρώο πολιτών.

Επίσης και το δεύτερο βήμα έχει γίνει και αφορά τη συγκρότηση κλιμακίων στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Οργανικές μονάδες του ΕΦΚΑ, για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι η μηνιαία διεκπεραίωση 13.000 υποθέσεων.