Οικονομία

Κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων του ΙΚΑ

Κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων του ΙΚΑ Κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων του ΙΚΑ
Κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων του ΙΚΑ Ξεκίνησαν οι αιτήσεις από σήμερα για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ για το καλοκαίρι του 2014 ,ενώ δικαιούχοι , να στείλουν δωρεάν τα παιδιά τους στις εν λόγω κατασκηνώσεις είναι και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων ασφαλισμένων του ΙΚΑ αλλά και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ  είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 6 τουλάχιστον  μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000,00 €.

Οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις. 
Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης. 

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 
17.000.000,00€. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr μέχρι την 09.05.2014 και ώρα 12η
μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 09.05.2014 και ώρα 15:00 οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης

Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης προκαλείται για το έτος 2014:για την επιδότηση των δικαιούχων - ωφελούμενων, δαπάνη ύψους 17.000.000,00 € και για τη διενέργεια των ελέγχων δαπάνη ύψους 500.000 ευρώ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2014 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου. Το ως άνω χρονικό διάστημα δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση.
2. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ' ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης) σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο των 15 ημερών.
3. Το πρόγραμμα θα αφορά σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος του ΟΑΕΔ