Οικονομία

Ερχεται η προκήρυξη για 110 υπαξιωματικούς στο Λιμενικό

Ερχεται η προκήρυξη για 110 υπαξιωματικούς στο Λιμενικό Ερχεται η προκήρυξη για 110 υπαξιωματικούς στο Λιμενικό
Ερχεται η προκήρυξη για 110 υπαξιωματικούς στο Λιμενικό Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η πρώτη προκήρυξη για εισαγωγή στο Λιμενικό και θα αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών.Εως το τέλος Μαΐου θα βγουν οι προκηρύξεις κατάταξης 9 Τεχνικών Αξιωματικών και 15 Υπαξιωματικών Υγειονομικού, ενώ εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν δύο ακόμα διαγωνισμοί για την πλήρωση 6 θέσεων Ιατρών και 3 Ψυχολόγων.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται φέτος με μεικτό σύστημα μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων, ενώ για την υποβολή αίτησης συμμετοχής απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ.

Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη για το Λιμενικό

Σύμφωνα με το Εθνος Εργασία εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για 110 προσλήψεις. Βάσει αυτής οι θέσεις θα καλυφθούν σε ποσοστό 50% με αποφοίτους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) -σε ποσοστό 30% Πλοιάρχων και 20% Μηχανικών- και 50% με πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (30% και 20% αντίστοιχα).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν οι υποψήφιοι πτυχία αγγλικών και συγκεκριμένα LOWER αλλά και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αν οι θέσεις σε κάποια από τις δύο κατηγορίες δεν καλυφθούν, θα συμπληρωθούν ως εξής:
Οι κενές θέσεις για τους ΑΕΝ Πλοιάρχων από τους ΑΕΝ Μηχανικών και αντίστροφα και οι κενές θέσεις για τους πτυχιούχους ΑΕΙ από πτυχιούχους ΤΕΙ και αντίστροφα.

Oι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., χωρίς υποδήματα και ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους (ΔΜΣ), δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του/της υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του/της σε μέτρα, για μεν τους άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων ''19-27'', για δε τις γυναίκες, εντός των ορίων ''18-25''.

Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία [αρθ.59- 65 του Ν. 3421/2005 (Α' 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει].