Οικονομία

Σήμερα νέα συνάντηση με τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ

Σήμερα νέα συνάντηση με τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ Σήμερα νέα συνάντηση με τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ
Σήμερα νέα συνάντηση με τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ Σήμερα, στις 12:00, θα γίνει η δεύτερη συνάντηση του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων ώστε να βρεθεί λύση και να λήξει η επίσχεση εργασίας από τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι, από χθες, διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακοί γιατροί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συζήτηση που έγινε χθες, εποικοδομητική ενώ εκτίμησε ότι έγιναν βήματα προόδου και έδωσε περιθώριο μέχρι σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα της επίσχεσης.

«Παρουσιάσαμε ένα σχέδιο το οποίο, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θα επιτρέπει να ελέγχεται η ροή της συνταγογράφησης, έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωμένη η πλευρά των διαγνωστικών να εκτελεί άπειρες εξετάσεις, ακόμα και αυτές που δεν χρειάζονται. Και ευχαριστώ τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο που έχει αναλάβει να μας δώσει αυτές τις προτάσεις γραπτώς, για να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε γρήγορα στο σύστημα. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο της νέας μεταξύ μας σχέσεως, θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, για να μπορέσουμε με πολύ πιο ανθρώπινο τρόπο να ελέγξουμε όλη τη ροή των εξόδων του ΕΟΠΥΥ σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της  χθεσινής συνάντησης.'