Οικονομία

Έρχεται νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης

Έρχεται νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Έρχεται νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης
Έρχεται νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναθέτει σε επιτροπή τη συμπλήρωση σχεδίου νόμου για τη δημιουργία συστήματος ελέγχου για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος από συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Επίσης, η ίδια επιτροπή θα προτείνει κυρώσεις σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης και θα θέσει τους όρους εφαρμογής της νομοθεσίας που αναφέρεται στη δυνατότητα που έχουν ανεξάρτητα όργανα να πραγματοποιούν ελέγχους, οι οποίοι βασίζονται σε τεχνικές ανάλυσης επικινδυνότητας (risk analysis).

Η σχετική επιτροπή οφείλει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της, το αργότερο έως τη 15η Ιουνίου, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα.

Με άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου, θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται οι έννοιες του ασυμβίβαστου και της σύγκρουσης συμφερόντων, πέρα από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, οι οποίες θα ελέγχονται στο εξής από ανεξάρτητο όργανο το υπουργείου.