Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα έρθει η κακοκαιρία, μπόρες και στην Αττική

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα έρθει η κακοκαιρία, μπόρες και στην Αττική
Κακοκαιρία προσεχώς καθώς εισέρχεται σήμερα από τα δυτικά και θα επηρεάσει πολλές περιοχές δίνοντας έντονα φαινόμενα. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προς το απόγευμα θα ενταθούν τα φαινόμενα στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται προς το βράδυ. Αύριο Παρασκευή, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί πιο ανατολικά. 

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τα ανατολικά τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, με τον υδράργυρο να παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του Open, η χώρα θα επηρεαστεί από ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα ενισχυθούν κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα. Από αύριο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει και άλλες περιοχές αλλά όχι με τόσο έντονα φαινόμενα.

Τέλος, ανέφερε ότι το Σάββατο το απόγευμα αναμένονται στην Αττική μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα εκτονωθεί η κακοκαιρία στα ανατολικότερα άκρα της χώρας.