Οικονομία

Χιλιάδες προσλήψεις φέρνει στην Ελλάδα η Next e.Go

Χιλιάδες προσλήψεις φέρνει στην Ελλάδα η Next e.Go
Χίλιες άμμεσες και πάνω από 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην χώρα μας, καθώς η επένδυση θα περάσει τα 100 εκατ. ευρώ, με ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την έταιρεία έως και 30.000 αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη επένδυση όπου προχώρησαν σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση και η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.Go σε συμφωνία, όχι μόνο ανοίγει νέες θέσεις εργασίας αλλά βάζει και τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συνολική επένδυση εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι την άνοιξη του 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «Από τις αρχές του ’90 δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μέλος της αλυσίδας παραγωγής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα που η αυτοκίνηση εισέρχεται σε νέα φάση κινούμενη προς την ηλεκτροκίνηση επιχειρούμε να επανέλθουμε» ενω εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τονίζοντας: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όχι μόνο στις υπηρεσίες αλλά και στη βιομηχανία αιχμής και χαίρομαι που σήμερα κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα για την υλοποίηση της επένδυσης, ωστόσο δημιουργούνται προσδοκίες για το μέλλον»

H επένδυση των 100 εκατομμυρίων

Το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε σήμερα Τετάρτη 16/12/2020 για την ολοκλήρωση του εργοστασίου, θα φτάνει έως τους 24μήνες. Ακόμη, θα δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας, σύμφωνα με εξηγήσεις του κυρίου Φραγκογιάννη υφυπουργού Κοινωνικής Διπλωματίας, ενώ δήλωσε πως «Η τελική συμφωνία θα πρέπει να επέλθει τους επόμενους 3-6 μήνες».

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημένων, την εξωτερική διαμόρφωση, την συναρμολόγηση καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο.

Το σημαντικότερο όφελος, εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, διότι για την Ελλάδα ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι κάτι καινούργιο. Δεν περνάει όμως απαρατήρητος και ο οικονομικός αντίκτυπος στην Ελλάδα καθώς θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη και για τοπικές παραγωγικές μονάδες ώστε να προμηθεύεται η βιομηχανία μεταλλικά εξαρτήματα, αλουμίνια, υφάσματα, και τα λοιπά.