Οικονομία

Σε κόντρα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Σε κόντρα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο Σε κόντρα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Σε κόντρα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο – Αναρμόδιος δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ σε δομικά προβλήματα του Ιδρύματος Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ, από τις απαντήσεις που έλαβαν, σε συνάντηση που είχαν προ ημερών με το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, για μια σειρά κομβικών προβλημάτων του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου και τέθηκαν μια σειρά από προβλήματα χωρίς να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις. Τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας είναι τα εξής:

*Επιτυχόντες ΑΣΕΠ (διαγωνισμοί 8Κ και 9Κ): Ενώ εδώ και μήνες έχει παρθεί η απόφαση για να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους, οι περίπου 800 εργαζόμενοι – επιτυχόντες των παραπάνω διαγωνισμών, ο διοικητής του ΙΚΑ, το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν ότι την ερχόμενη εβδομάδα «θα ξεκινήσει την διαδικασία πρόσκλησης και κατάταξης της 9Κ και ταυτόχρονα τη διαδικασία μονιμοποίησης των παραμενόντων.»

*Μετακίνηση εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ: Από τους 90 εργαζομένους, οι 74 επέστρεψαν με απόσπαση στο ΙΚΑ. Ο κ. Σπυρόπουλος το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι θα παρέμβει, εάν χρειαστεί, για τη μισθολογική τους τακτοποίηση, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέστησαν μείωση αποδοχών 20% κατά μέσο όρο και έμειναν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα.

*ΚΕΑΟ: Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησε να μην μεταφερθούν 600 εργαζόμενοι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, γιατί θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Ο κ. Σπυρόπουλος δέχτηκε ότι κινδυνεύουν με αποδόμηση τα τμήματα εσόδων του Ταμείου και δεσμεύτηκε να παρέμβει για να μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων εργαζομένων στο ΚΕΑΟ. Υποκαταστήματα ΙΚΑ: Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι επικρατεί το αδιαχώρητο από αγανακτισμένους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, για μια σειρά από ζητήματα. Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι η επισκεψιμότητα στα υποκαταστήματα θα μειωθεί δραστικά το επόμενο διάστημα. Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καταγγέλλει ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενη υπόσχεση της διοίκησης που δυστυχώς δεν υλοποιείται στην πράξη και έτσι ταλαιπωρούνται τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα.

Εφάπαξ: Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οικονομικής κατάστασης, το πότε και βάσει ποιου υπολογισμού θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους.

Διαθεσιμότητα: Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε αναρμόδιος για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και το σύστημα ποσόστωσης, παρά το γεγονός ότι περίπου 180 εργαζόμενοι του Ιδρύματος κινδυνεύουν με απόλυση.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ διαμήνυσε ότι για όλα τα παραπάνω θα επανέλθει σύντομα.