Οικονομία

Στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, το INNOVATHENS, τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και το Orange Grove, οργανώνουν στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Ιουνίου το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας παράλληλα με το 5ο Greek Startup Forum.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δήμου Αθηναίων και έχει διπλό θέμα: Overcoming the Fragmentation Barrier in Europe and Creating the European Entrepreneurial Identity.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 60 νέοι επιχειρηματίες από 20 χώρες - μέλη της ΕΕ καθώς και από ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Αίγυπτο και Γκάνα. Συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της κοινωνίας των πολιτών, της έρευνας και της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων καθώς και, κατά κύριο λόγο, νέοι και δυναμικοί επιχειρηματίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, τον Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Cofounder του Lisbon Council Ann Mettler, την Καθηγήτρια και πρώην Διευθύντρια R&D της Phillips Josephine Green, την Global Vice Chair της Ernst & Young Maria Pinelli, τον ιδρυτή της Copenhagen Suborbitals Peter Madsen, o ιδρυτής της Engine Advocacy Michael McGeary, o συνιδρυτής της Formlabs Maxim Lobovsky και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα, θα γίνει ένας αριθμός από workshop από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Future Enterprise project που σκοπό έχουν την αμφίδρομη επικοινωνία με τους νέους ερευνητικές και επιχειρηματίες για τον καλύτερο σχεδιασμό των προγραμμάτων του Horizon 2020 και την πιο αποδοτική σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας.

Τέλος, την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα γίνει η παρουσίαση του Greek Startup Manifesto, ενός σχεδίου δράσης που καταρτίστηκε από Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων για την ενίσχυση της startup επιχειρηματικότητας.

Σημειώνω ότι:
- Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν