Οικονομία

Κατάληψη στον ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας από ΠΟΠΟΚΠ, οι καταγγελίες κατά Χατζηδάκη για τις συντάξεις

Κατάληψη στον ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας από ΠΟΠΟΚΠ, οι καταγγελίες κατά Χατζηδάκη για τις συντάξεις
Συμβολική κατάληψη πραγματοποιεί η ΠΟΠΟΚΠ στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας για να καταγγείλει την τροπολογία Χατζηδάκη με την οποία εκχωρείται η αρμοδιότητα έκδοσης των συντάξεων σε ιδιωτικά γραφεία.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΟΚΠ, «η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας τα χνάρια όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, συνεχίζει την επίθεση αποδόμησης και διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, καταθέτοντας τροπολογία σχετική με την εκχώρηση της αρμοδιότητας απονομής των συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία και τη μετατροπή της σε πηγή κερδοφορίας τους, επιβαρύνοντας τον e-ΕΦΚΑ».

Για σήμερα η ΠΟΠΟΚΠ έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας στον eΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ από τις 12.00 μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα).

Η ΠΟΠΟΚΠ ζητά την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας καταγγέλλοντας «την Πολιτική του Ηγεσία γι’ αυτή τη νέα απόπειρα εμπαιγμού ασφαλισμένων και συνταξιούχων, όπως και για τη σκανδαλώδη παραχώρηση σε ιδιωτικά γραφεία υπηρεσιών τις οποίες ο e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σαν Δημόσιος Φορέας, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να παράσχει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αξιοπιστία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Το γεγονός ότι, εμφανίζεται αναποτελεσματικός και αδύναμος να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του με κορυφαία την άμεση απονομή των συντάξεων, αποτελεί ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των διοικήσεων, οι οποίες μέσω της – ηθελημένης όπως αποδεικνύεται !!!! – εγκατάλειψης και υπονόμευσής του τον οδηγούν στην πλήρη απαξίωση».