Οικονομία

Οκτώ δις ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ

Οκτώ δις ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ Οκτώ δις ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ
Οκτώ δις ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ Σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της ανεργίας έγιναν γνωστά στο 31ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ με κεντρικό τίτλο «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα». Ένα στοιχείο το οποίο προκαλεί εντύπωση κια έγινε γνωστό στο συνέδριο είναι ότι το ΙΚΑ οφείλει στον ΟΑΕΔ περίπου 8 δισ ευρώ.

Επίσης έγινε γνωστό από μεριάς του υπουργείου Εργασίας ότι στις 17 Ιουλίου θα κατατεθεί το σχέδιο για το πρόγραμμα ''Εγγύηση για την Νεολαίο'' στην αρμόδια επιτροπή της ΕΕ . Η κατάθεση αυτή του σχεδίου και η έγκριση από την Επιτροπή θα φέρει 442 εκατ ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για την υλοποίηση του.

Ο καθηγητής και επιστημονικός σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) κ Δημουλάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα . Ερευνα για την ανεργία στην χώρα σύμφωνα με τον κ. Δημουλά δείχνει μεγάλη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσεις της χώρας . Σύμφωνα με την έρευνα η ανεργία δεν είναι όπως δείχνουν τα στοιχεία στο 27,6% αλλά πάνω από 34% αφού στα επίσημα στοιχεία δεν παρουσιάζονται οι 200.000 χιλιάδες νέοι που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό για αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

Αναφορά έγινε και στο αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr σχετικά με το Φιάσκο με το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που παρουσιάσαμε και κάνουν λόγω μόνο για περίπου 8.000 άνεργους που έλαβαν το επίδομα παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για 35.000 δικαιούχους

# TAGS