Οικονομία

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση στην ΔΕΗ

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση στην ΔΕΗ ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση στην ΔΕΗ
ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση στην ΔΕΗ Την πλήρη αντίθεσή της στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, εξέφρασε η ΓΣΕΕ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας συνεδρίασε νωρίτερα και έλαβε απόφαση να στηρίξει τη ΓΕΝΟΠ, αρχής γενομένης συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Παρόλ' αυτά η ΓΣΕΕ δεν έλαβε απόφαση για να προκηρύσσονται απεργίες από τα πρωτοβάθμια Εργατικά Κέντρα που να καλύπτουν και τη ΓΕΝΟΠ, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

Επίσης, η Συνομοσπονδία κάλεσε την ίδια μέρα με το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνα τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας να διοργανώσουν αντίστοιχα συλλαλητήρια την ίδια ώρα, κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Επιπρόσθετα η ΓΣΕΕ θα ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
«Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και όσοι ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία είναι υπόλογοι στην κοινωνία», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, «μαζί με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα εναντίων της εθνικής οικονομίας, εναντίων   των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών ,εναντίων των εργαζομένων αλλά και να σταματήσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της πολιτικής επιστράτευσης, που εκθέτουν καθημερινά τη χώρα αλλά ταυτόχρονα βάζουν σε κατάσταση στέρησης δημοκρατικών δικαιωμάτων τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα».

# TAGS