Οικονομία

Ξεκινάει το voucher για 1.200 επαγγελματίες υγείας όλες οι ειδικότητες ,

Ξεκινάει το voucher για 1.200 επαγγελματίες υγείας όλες οι ειδικότητες , Ξεκινάει το voucher για 1.200 επαγγελματίες υγείας όλες οι ειδικότητες ,
Ξεκινάει το voucher για 1.200 επαγγελματίες υγείας όλες οι ειδικότητες , Υπεγράφει η απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος voucher για ανέργους επαγγελματίες υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης για το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) . Σύμφωνα με την απόφαση που έχει στην διάθεση του το dikaiologitika.gr το πρόγραμμα θα αφορά 1.200 ανέργους εγγεγραμένους του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα υπεγράφει η Ένταξη του προγράμματος voucher "Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας “ και στις 13 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού".

Το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας θα αφορά την κατάρτιση και πρακτική άσκηση ανέργων νοσηλευτών, διοικητικών, οικονομολόγων, πληροφορικής, μαιευτικής, διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων ραδιολόγων-ακτινολόγων, ιατρικών εργαστηρίων, επισκεπτών υγείας, διοίκησης μονάδων υγείας κλπ πάνω σε θέματα βελτιστοποίησης της λειτουργίας των μονάδων υγείας και υπηρεσιών υγείας με σκοπό
τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ και ειδικότερα στα ακόλουθα ενδεικτικά θεματικά αντικείμενα:
• Ποιότητα και ασφάλεια - Εφαρμογές Ολικής Ποιότητας
• Πρωτόκολλα και διαδικασίες (διοικητικές, ιατρικές, νοσηλευτικές)
• Αναδιάρθρωση μονάδων και υπηρεσιών υγείας με εξειδίκευση στα ΠΕΔΥ και τις προβλέψεις του Ν.4238/2014 «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις».
• Διασυνδεσιμότητα της ΠΦΥ και των ΠΕΔΥ με νοσηλευτικές μονάδες
• Χρήση Βασικών δεξιοτήτων Η/Υ
• Κοινά ενοποιημένα νοσήλια- Κοστολόγηση Ιατρικών Πράξεων –Ενσωμάτωση στα ΚΕΝ
• Διπλογραφικό Σύστημα
• Νομοθεσία Δημοσίων Προμηθειών – Εφαρμογές

Στόχοι του έργου είναι:
• Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της ανεργίας στα επαγγέλματα υγείας καθώς και η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας μέσω της κατάρτισης ή/ και επανακατάρτισης των ανέργων και η καταπολέμηση της ανεργίας μακράς διαρκείας.
• Η αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων σε ειδικότητες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της επιστήμης και των αναγκών παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και στις σύγχρονες μεθόδους αποτελεσματικής διοίκησης των μονάδων υγείας (δημόσιων - ιδιωτικών)
• Σύνδεση της κατάρτισης των ωφελουμένων με την ευκαιρία της άμεσης απασχόλησής τους.
• Η ποιοτική αναβάθμιση και η προσαρμογή των προγραμμάτων κατάρτισης στα σύγχρονα δεδομένα της παραγωγικής δομής και της οικονομίας.
• Εξοικείωση των καταρτιζομένων με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας στο χώρο της παραγωγής, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 18 (μήνες)
Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015

Τα κριτήρια θα γίνουν γνωστά με την έκδοση της πρόσκλησης συμμετοχής που θα εκδόσει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Υ.Ε.Τ.Υ.Κ.Α.), του Υπουργείου Υγείας τις επόμενες ημέρες

Δικαίωμα συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που θα συγκροτήσει η Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α, έχουν άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, επαγγελματίες υγείας, (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων), εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Διευκρινίζεται ότι οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του
ΟΑΕΔ.

Κάθε ενδιαφερόμενος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 1.500€
(συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 6.000€
(συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 7.500 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής
Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετέχει στην παρούσα δράση θα πρέπει όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής»
Σημειώνεται ότι η «Αίτηση συμμετοχής» υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

NETWORK