Οικονομία

Πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργους νέους με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργους νέους με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργους νέους με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, που στόχο έχει να προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε άνεργους νέους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες, που θα βοηθήσουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αποκτά ιδιαίτερη κοινωνική σημασία σήμερα,  που το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα είναι υψηλότερο από 60%.

 Η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελεί σήμερα  μεγάλη κοινωνική ανάγκη, αφού για την έξοδο από την κρίση απαιτούνται γνώσεις σε νέες τεχνολογίες και πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανεύρεση κατάλληλων υποψηφίων.

Η σχετική επιμόρφωση καλύπτει τομείς όπως η πληροφορική, τα logistics, οι εξαγωγές, οι πωλήσεις, κ.λ.π.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση 1.000 άνεργων νέων. Γεωγραφικά, θα καλυφθούν οι περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Βόλου, όπου θα χρησιμοποιηθούν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις του ΙΒΕΠΕ.

Η επιλογή θα γίνει με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια γνώσεων.

Περισσότερα εδώ