Οικονομία

Συνάντηση Μπέζα – Βεργίνη για τον ΟΓΑ

Συνάντηση Μπέζα – Βεργίνη για τον ΟΓΑ
Συνάντηση Μπέζα – Βεργίνη για τον ΟΓΑ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΓΑ, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Αντώνη Μπέζα και στον διοικητή του Οργανισμού, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν τόσο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, όσο και διοικητικά στελέχη του ΟΓΑ, συζητήθηκε κυρίως το νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού. Σε αυτό προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΟΓΑ με τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος απονομής των παροχών στους δικαιούχους. Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη δημιουργία «τοπικών γραφείων» σε διάφορες περιοχές για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, ο κ. Βεργίνης παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις του Οργανισμού σχετικά με την οριστικοποίηση του χρόνου ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών μέχρι 31-12-2012, τη χορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη και προετοιμασία της ομαλής μετάβασης στις ρυθμίσεις του ν.3863/2010 καθώς και την ασφάλιση στον ΟΓΑ των αλιεργατών και των εποχικά απασχολούμενων σε επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής.

# TAGS