Οικονομία

Επιταγή εισόδου στην εργασία για 12.000 ανέργους

Επιταγή εισόδου στην εργασία για 12.000 ανέργους Επιταγή εισόδου στην εργασία για 12.000 ανέργους
Επιταγή εισόδου στην εργασία για 12.000 ανέργους Σε διαβούλευση βρίσκεται από χθες το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου για ανέργους νέους 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη το πρόγραμμα θα παραμείνει σε διαβούλευση έως και την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014. Πρόκειται για τη δεύτερη δράση για την αντιμετώπιση της ανεργίας που προωθεί το υπουργείο Εργασίας μέσα σε λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί προ δεκαημέρου η αντίστοιχη δράση για ανέργους νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών, που επίσης αναρτήθηκε σε διαβούλευση.

Σε ό,τι αφορά τη δράση για νέους ανέργους 18 έως 24 ετών, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 43.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014-2020.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων
• 3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ
• 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Προϋπόθεση είναι οι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Η δράση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ώρες με αντικείμενο της κατάρτισης την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε οριζόντια ή/και ειδικά θεματικά αντικείμενα (ανάλογα με την ομάδα ωφελουμένων) τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης.
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από 380 έως 420 ώρες και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Οι ωφελούμενοι θα πληρωθούν σε τρεις φάσεις.

Μετά το πέρας της διαβούλευσης – λαμβάνοντας υπόψη και τα συμπεράσματα της– το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω της ΕΥΕ/ΕΚΤ θα προχωρήσει άμεσα στην οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους νέους ηλικίας 18 έως 24.

Όλη η προκήρυξη του voucher εδώ