Οικονομία

5,3 εκατ. νέοι κάτω των 25 ετών της ΕΕ παλεύουν για μια θέση εργασίας

5,3 εκατ. νέοι κάτω των 25 ετών της ΕΕ παλεύουν για μια θέση εργασίας 5,3 εκατ. νέοι κάτω των 25 ετών της ΕΕ παλεύουν για μια θέση εργασίας
5,3 εκατ. νέοι κάτω των 25 ετών της ΕΕ παλεύουν για μια θέση εργασίας Περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών παλεύουν σήμερα για μια θέση στην αγορά εργασίας, κάνοντας την καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά των νέων πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νέων το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ετοίμασε γράφημα για την ευρωπαϊκή νεολαία.

Η εγγύηση για τη νεολαία είναι το νέο εργαλείο με το οποίο η ΕΕ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων. Σκοπός της είναι να διασφαλίσει ότι κανένας νέος κάτω των 25 ετών δεν θα πρέπει να μένει άνεργος ή εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερο από τέσσερις μήνες. Για αυτό το σκοπό επενδύονται συνολικά, περίπου 10 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και 6 δισ. ευρώ από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Τον περασμένο μήνα, το ΕΚ ζήτησε αύξηση της χρηματοδότησης και ενίσχυση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Έρασμος: ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά προγράμματα

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα Έρασμος από την ίδρυσή του, το 1987. Μόνο την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, 270.000 φοιτητές έλαβαν επιδότηση από την ΕΕ για να κάνουν τμήμα των σπουδών τους ή να ακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης στο εξωτερικό. Τον Σεπτέμβριο μάλιστα, αρχίζει το νέο, διευρυμένο πρόγραμμα Erasmus+.

Στοιχεία της ΕΕ

euro6