Οικονομία

Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο

Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο
Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο Συντηρητικές οι θετικές προοπτικές απασχόλησης το δ’ τρίμηνο του 2014 - Στο +8% διαμορφώθηκε ο Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για την Ελλάδα, που αφορά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014. Από το σύνολο των εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα πάντως, μόλις το 15% εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Το 66% των ερωτηθέντων, θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στους εργαζόμενους που απασχολούν, ενώ το 12% πρόβλεψε ότι θα υπάρξει μείωση στις θέσεις εργασίας, δηλαδή θα προκύψουν απολύσεις.

Στην τριμηνιαία έρευνα της εταιρίας φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πλέον αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το μακρινό 2008, όταν δηλαδή η κρίση δεν είχε καλά – καλά ξεκινήσει. Συνολικά σε οκτώ από τους εννέα τομείς απασχόλησης που εξετάζει η έρευνα, καταγράφεται βελτίωση στις προοπτικές απασχόλησης. Παρουσιάζεται βελτίωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους και κατά οκτώ μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο δ’ τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Ειδικότερα παρατηρείται προοπτική αύξηση της απασχόλησης κατά 13% στον τομέα που αφορά τα χρηματοοικονομικά, τις ασφάλειες , την ακίνητη περιουσία και την παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις. Στο 10% βρίσκεται η προοπτική αύξηση της απασχόλησης στους τομείς των μεταφορών και των επικοινωνιών, στο 9% στον τομέα της γεωργίας και στο 7% στο εμπόριο.

Αποδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης εντοπίζεται κατά 10% στον τομέα της μεταποίησης, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και της ύδρευσης.