Οικονομία

ΟΑΕΕ: Καθυστερεί η καταβολή εισφορών ανα μήνα

ΟΑΕΕ: Καθυστερεί η καταβολή εισφορών ανα μήνα ΟΑΕΕ: Καθυστερεί η καταβολή εισφορών ανα μήνα
ΟΑΕΕ: Καθυστερεί η καταβολή εισφορών ανα μήναΤην 1η Μαρτίου 2015 αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, από διμηνιαίες που είναι σήμερα. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μετατροπή έχει ψηφιστεί στο πολυνομοσχέδιο του περασμένου Απριλίου, η εφαρμογή της μεταφέρεται σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας, η εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής θα ξεκινήσει την 1.3.2015 καθώς η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) χρειάζεται το διάστημα αυτό, για να ολοκληρώσει την τροποποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΕ, ώστε να υποστηρίζει τη μηνιαία είσπραξη των εισφορών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε αφενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών, αφετέρου για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους.