Οικονομία

ΟΓΑ: Νέο υποκατάστημα στην Κοζάνη, αλλά με αντιδράσεις

ΟΓΑ: Νέο υποκατάστημα στην Κοζάνη, αλλά με αντιδράσεις ΟΓΑ: Νέο υποκατάστημα στην Κοζάνη, αλλά με αντιδράσεις
ΟΓΑ: Νέο υποκατάστημα στην Κοζάνη, αλλά με αντιδράσεις Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το νέο Περιφερειακό Υποκατάστημα Δυτικής Μακεδονίας του ΟΓΑ, με έδρα την Κοζάνη, εγκαινίασε σήμερα ο διοικητής του Οργανισμού, Ξενοφώντας Βεργίνης. Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της περιοχής, ο κ. Βεργίνης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα δημιουργήθηκε σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή που θα εξυπηρετεί τους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, σε θέματα ασφάλισης, οικογενειακών επιδομάτων, εξόδων κηδείας και επιδομάτων μητρότητας.

Ο διοικητής του ΟΓΑ ζήτησε επίσης, την αρωγή των τοπικών φορέων και των βουλευτών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νέου υποκαταστήματος, σημειώνοντας ότι «κάθε αρχή και δύσκολη». Στην συνέχεια ο Διοικητής τόνισε ότι «στόχος μας είναι να στελεχωθεί και με άλλους υπαλλήλους το Υποκατάστημα στην Κοζάνη, το οποίο θα επιτευχθεί με την έγκριση του νέου Οργανογράμματος του ΟΓΑ και την προβλεπόμενη πρόσληψη προσωπικού μέχρι τον αριθμό των 599 υπαλλήλων, κάτι που θα σηματοδοτήσει την εξέλιξη του Υποκαταστήματος Κοζάνης σε Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας».

Εντελώς διαφορετική είναι η προσέγγιση του θέματος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων (ΠΣΕ) του ΟΓΑ, καθώς σημειώνεται ότι χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ Δυτικής Μακεδονίας ώστε αυτό να ξεκινήσει να λειτουργεί. Επίσης, οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ καταγγέλουν ότι «παρόλο το μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε παραμένει ελλιπής, επί του παρόντος, η στελέχωση του εν λόγω Υποκαταστήματος. Για να το πούμε πιο παραστατικά, η συγκεκριμένη στελέχωση (τέσσερις υπάλληλοι συνολικά), ενδεχομένως να υπολείπεται της στελέχωσης τοπικού βουλευτικού γραφείου, ενώ μόνο το γραφείο του Διοικητή του ΟΓΑ στελεχώνεται με υπερδιπλάσιο αριθμό υπαλλήλων». Κατηγορεί μάλιστα τη διοίκηση του Οργανισμού ότι έχει επιλέξει «τη λύση της υποβαθμισμένης παρουσίας του ΟΓΑ στην περιφέρεια, με «κοπτοραπτική» αρμοδιοτήτων ανά Υποκατάστημα, και συνεχείς εμβαλωματικές μετακινήσεις προσωπικού και «πακέτων εργασίας» μεταξύ Υποκαταστημάτων και Κεντρικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, η ΠΣΕ ΟΓΑ παρατηρεί ότι «όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, όλοι οι αγρεργάτες, καθώς και όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση για οποιαδήποτε συνταξιοδοτική παροχή από τον ΟΓΑ συνεχίζουν να υπάγονται στην αρμοδιότητα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Αθήνα» και όχι του νέου υποκαταστήματος στην Κοζάνη.