Οικονομία

Με... αστερίσκους η συνταξιοδότηση στα 62 για τους αγρότες

Με... αστερίσκους η συνταξιοδότηση στα 62 για τους αγρότες Με... αστερίσκους η συνταξιοδότηση στα 62 για τους αγρότες
Με... αστερίσκους η συνταξιοδότηση στα 62 για τους αγρότες Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ψηφίστηκε από την Βουλή η τροπολογία που είχε καταθέσει το υπουργείο Εργασίας και αφορούσε το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με 40 χρόνια προϋπηρεσίας, στα 62 έτη και όχι στα 67 έτη όπως ίσχυε έως σήμερα.

Το νέο αυτό πλαίσιο αφορά όλους τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες, οι οποία στα 62 έτη τους και άνω, συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, για τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης ισχύει η αναγνώριση πλασματικών ετών, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια στην τροπολογία εξαιρούνται οι περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης αγροτών, οι οποίοι όμως δεν έχουν συμπληρώσει είτε τη 15αετία στον ΟΓΑ, είτε αυτή την 5αετία στον Οργανισμό, ως τελευταίο φορέα κύριας ασφάλισης.

Σε αυτές τις, πολύ ειδικές, περιπτώσεις είναι αλήθεια, οι αγρότες δεν συνταξιοδοτούνται ούτε από τον προηγούμενο φορέα και άρα, αναγκαστικά θα περιμένουν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, για να συνταξιοδοτηθούν.