Οικονομία

Από το leader ενισχύθηκαν αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ

Από το leader ενισχύθηκαν αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ Από το leader ενισχύθηκαν αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ
Από το leader ενισχύθηκαν αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ Συνολικά με 2,3 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε το πρόγραμμα leader για την Πελοπόννησο, αφού εγκρίθηκαν οι προτάσεις χρηματοδότησης που είχαν υποβάλει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δύο αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα χρηματοδοτείται με 1,3 εκατ. ευρώ και η Αναπτυξιακή Βόρεια Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ) με ένα εκατ. ευρώ.

Με τις νέες πιστώσεις θα ενταχθούν στις δύο περιοχές ευθύνης των εταιρειών, επενδυτικά σχέδια μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο στις εταιρείες για το Έργο που επιτελούν στην Πελοπόννησο και το οποίο τις κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα σε εθνικό επίπεδο, όσο και προς τον υπουργό που αξιολόγησε αντικειμενικά τα αιτήματα χρηματοδότησης που υπέβαλλαν από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Αναπτυξιακές Εταιρείες.