Οικονομία

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή του Μέτρου 112

ΟΠΕΚΕΠΕ ΟΠΕΚΕΠΕ
Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή του Μέτρου 112 Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης του Μέτρου 112 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του ΠΑΑ 2007 – 2013.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γρ. Αποστολάκος, τονίζεται ότι «μετά την αποδοχή από τον δικαιούχο της Απόφασης Έγκρισης αυτός υποβάλλει Αίτηση Πληρωμής 1ης Δόσης της ενίσχυσης στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Π.Ε.». Ο Φορέας Εφαρμογής (Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης), πραγματοποιεί τον τελικό έλεγχο επιλεξιμότητας με βάση:

τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις,
τα στοιχεία της κάθε Αίτησης Πληρωμής 1ης Δόσης,
το αρχείο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους πρώτης εγκατάστασης,
το αρχείο απενταγμένων διαδόχων δικαιούχων του προγράμματος «Πρόωρη Συνταξιοδότηση» με δεκαετή αποκλεισμό, το αρχείο απενταγμένων δικαιούχων του προγράμματος Νέων Γεωργών του Π.Α.Α.- Α.Υ. 2000-2006,
το αρχείο όσων ασκούν αλιευτικό επάγγελμα ή/και είναι ιδιοκτήτες αλιευτικού σκάφους, καθώς και
το αρχείο επενδυτών / συζύγων αυτών του προγράμματος 2.2.1. «Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Εκτάσεων» του Π.Α.Α. 2007-2013 ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχει ενταχθεί αυτός ή/και σύζυγός του, με την ιδιότητα του αγρότη στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πραγματοποιεί τον τελικό έλεγχο επιλεξιμότητας, συμπληρώνοντας για κάθε δικαιούχο αντίστοιχα το Πρακτικό Διοικητικού Ελέγχου Αίτησης Πληρωμής Δικαιούχου.

Επίσης, καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα (Ο.Π.Σ.Α.Α.) όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους.

Ο Φορέας Εφαρμογής, μετά τον έλεγχο των ατομικών Αιτήσεων Πληρωμής 1ης Δόσης των δικαιούχων, ετοιμάζει παρτίδα πληρωμής, η οποία δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (Ο.Π.Σ.Α.Α.), ανά ομάδα δικαιούχων που είναι επιλέξιμοι για πληρωμή και ανά περιφέρεια.

Δείτε την εγκύκλιο εδω