Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Χρηματοδότηση προγραμμάτων σίτισης και στέγασης

Υπουργείο Εργασίας: Χρηματοδότηση προγραμμάτων σίτισης και στέγασης Υπουργείο Εργασίας: Χρηματοδότηση προγραμμάτων σίτισης και στέγασης
Υπουργείο Εργασίας: Χρηματοδότηση προγραμμάτων σίτισης και στέγασης Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Με χρηματοδότηση από το κοινωνικό πλεόνασμα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί δράση για τη σίτιση και την στέγαση έως 25.000 ανθρώπων που ζουν στους δρόμους ή σε ξενώνες φιλοξενίας. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί η χρηματοδότηση για τους άπορους, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, που ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να καλύψει σε βασικές ανάγκες σίτισης, πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι πρώτες συμφωνίες για παροχή σίτισης, με κόστος άνω των 4,5 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και σε Μητροπόλεις, στο δήμο Αθηναίων και στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να υπογραφούν ανάλογες συμφωνίες και με άλλους δήμους σε όλη τη χώρα. Άλλη μια σύμβαση, με κόστος 500 χιλ. ευρώ έχει υπογραφεί με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας εξετάζεται ο τρόπος που θα δημιουργηθεί μονάδα φροντίδας για άστεγους στο Δρακοπούλειο Ίδρυμα.

Ειδικά για τις δράσεις που προωθεί το ΕΚΚΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επέκτασης της γραμμής παρέμβασης «197» και αφορά τα προβλήματα των αστέγων. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη γραμμή, έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα πιλοτικά και στοχεύει στην ενημέρωση των υπηρεσιών του ΕΚΚΑ στην περίπτωση που λόγω ψύχους υπάρχουν άστεγοι που διατρέχουν κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα, που πριν από περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, και το οποίο αφορά την στέγαση και την επανένταξη 1.200 αστέγων.