Οικονομία

Και πάλι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της Τρόικας

Και πάλι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της Τρόικας Και πάλι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της Τρόικας
Και πάλι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της Τρόικας Σε λίγη ώρα στις 3 και μισή το μεσημέρι ξεκινάει άλλη μία συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στην τρόικα και στους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με θέμα τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Στη συνέχεια στις 5 και μισή το απόγευμα προγραμματίστηκε άλλη μία, η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση του κ. Βρούτση με την τρόικα για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

 Θυμίζουμε ότι στις δύο προηγούμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, δεν υπήρξε η παραμικρή συμφωνία τόσο για ζητήματα που αφορούν το σκέλος των ομαδικών απολύσεων, όσο και για ζητήματα που αφορούν ευρύτερες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Η τρόικα φαίνεται ότι ζητάει πιο συγκεκριμένα στοιχεία από αυτά που έως τώρα έχει λάβει από την ελληνική πλευρά, καθώς επίσης και δεσμεύσεις ότι θα σταματήσει η παραγωγή ελλειμμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία.