Οικονομία

Βίντεο με το «Sanco Swift» νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, έριξε καλώδια και ξεκίνησε έρευνες για υδρογονάνθρακες

Βίντεο με το «Sanco Swift» νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, έριξε καλώδια και ξεκίνησε έρευνες για υδρογονάνθρακες
Το ερευνητικό πλοίο «Sanco Swift» βρίσκεται 70 μίλια μακριά από τις νοτιοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου και έχει ήδη ποντίσει καλώδια ξεκινώντας τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Το ερευνητικό πλοίο κάνει μετρήσεις στον πυθμένα του Ιονίου πελάγους προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι πλούσιος σε υδρογονάνθρακες.

Το πλοίο «Sanco Swift» κινείται με χαμηλές ταχύτητες (4 κόμβων) και δεν πρέπει να σταματάει. Στην πρύμνη του διακρίνονται τέσσερα χοντρά κίτρινα καλώδια τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία πραγματοποιούν τις σεισμικές έρευνες.

Τα ειδικά εργαλεία που βρίσκονται πάνω στα καλώδια, τα οποία είναι απλωμένα στον βυθό, σαρώνουν τον πυθμένα και «βλέπουν» τι υπάρχει στο υπέδαφος.

Η παγκόσμια αποκλειστικότητα που κατέγραψε η κάμερα του Star δείχνει ότι περιμετρικά του «Sanco Swift» δεν υπάρχουν πολεμικά σκάφη ή περιπολικά του Λιμενικού, αφού στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες δεν υπάρχει κάποια απειλή.

Ωστόσο, σε απόσταση ασφαλείας από το ερευνητικό πλοίο ακολουθεί το συνοδευτικό Alexander το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια των καλωδίων από διερχόμενα σκάφη.

Tο μήκος του «Sanco Swift» ξεπερνάει τα 96 μέτρα ενώ το πλάτος του υπολογίζεται πάνω από 21 μέτρα. Θυμίζει επίσης ένα μικρό χωριό, καθώς το πλήρωμα ξεπερνάει σε αριθμό τα 100 άτομα.