Οικονομία

Πορεία με τρακτέρ στην Καρδίτσα, οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό

Πορεία με τρακτέρ στην Καρδίτσα, οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών «σήκωσε στο πόδι» την Καρδίτσα – Συνάντηση την Πέμπτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ξεσήκωσαν» την Καρδίτσα με τα τρακτέρ οι αγρότες, με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το μπλόκο του Δέλτα και κατευθύνθηκε στην θεσσαλική πόλη.

Στην κινητοποίηση μετείχαν αγροτικά μηχανήματα αλλά και αυτοκίνητα προκαλώντας «ντόρο» στο κέντρο της Καρδίτσας με κορναρίσματα.

Στη συνέχεια, οι αγρότες επέσγτρεψαν στο μπλόκο.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες, εδώ και μία εβδομάδα, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε παράπλευρο δρόμο του Ε-65. Με κορναρίσματα ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης, και επέστρεψαν στο μπλόκο.

Την Πέμπτη (15/12), στις 9.30 το πρωί, αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του μπλόκου προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, στον οποίο θα θέσουν τα αιτήματά τους.

Ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZF6jFK5QZ60&t=1s}