Οικονομία

Οι στόχοι της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος του έτους

Οι στόχοι της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος του έτους Οι στόχοι της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος του έτους
Οι στόχοι της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος του έτους Τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν μέσα στο 4ο τρίμηνο του έτους από τις διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει απόφαση της γ.γ ΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Μεταξύ των στόχων, περιλαμβάνεται η είσπραξη 350 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου (σ.σ όσοι έχουν οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση κάτι που σημαίνει ότι η μόνη οδός για την είσπραξη είναι οι κατασχέσεις).

Επίσης, μπαίνει ως στόχος η σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης που θα επιφέρει μειώσεις στα πρόστιμα της τελωνειακής νομοθεσίας. Ζητούνται τουλάχιστον 1000 προληπτικοί έλεγχοι αλλά και η «αύξηση της οικειοθελούς συμμόρφωσης σε ποσοστό άνω του 90% στην υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Φ.Π.Α. ενεργών φορολογουμένων έως 31/12/2014».

Ολοκλήρωση των υποθέσεων (ενδικοφανών προσφυγών) που εξετάζει η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών σε ποσοστό τουλάχιστον 40% πριν από την προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία, για το έτος 2014

Υποβολή αναφοράς στον Γενικό Διευθυντή προγραμματισμού προσλήψεων για το επόμενο έτος και πρόβλεψης αποχωρήσεων του ανθρώπινου δυναμικού μέχρι 30/11/2014.

Σύνταξη ενός ενημερωτικού εγχειριδίου ή φυλλαδίου με περιεχόμενο σχετικό με θέμα, για το οποίο υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών, κατόπιν συγκέντρωσης των πληροφοριών από τις αρμόδιες Διευθύνσεις μέχρι 31/12/2014.

Διενέργεια τουλάχιστον 1.000 προληπτικών ελέγχων και ολοκλήρωση 20 υποθέσεων έρευνας/ φοροδιαφυγής

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «οι στόχοι δύνανται να αποτελέσουν σε μεταγενέστερο χρόνο κριτήριο αξιολόγησης των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων»

# TAGS