Οικονομία

10 αποσπάσεις στον Συνήγορο του Καταναλωτή

10 αποσπάσεις στον Συνήγορο του Καταναλωτή
10 αποσπάσεις στον Συνήγορο του Καταναλωτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπαση δέκα (10) υπαλλήλων, ως ειδικών επιστημόνων, στην ανεξάρτητη αρχή «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ»

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή αποτελεί Ανεξάρτητη Αρχή του ν. 3297/2004 (Α' 259), όπως ισχύει, με βασική αποστολή την εξωδικαστική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ασκεί, επιπροσθέτως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
1. Την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή της Ελλάδας, επίσημου μέλους του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECC-Network), αρμόδιου για: (α) την παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα δικαιώματά τους, (β) την εξωδικαστική επίλυση διασυνοριακών καταναλωτικών διαφορών.
2. Την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.
3. Την παροχή γνωμοδοτήσεων στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επί καταγγελιών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
4. Τη διαμεσολάβηση, από 1-1-2015, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα

Δεοντολογίας του ν. 4224/2013 για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών.

Η ανάθεση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στον Συνήγορο του Καταναλωτή, σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιασμό των υποθέσεων διαμεσολάβησης που χειρίζεται εν συγκρίσει με το παρελθόν, έχουν αυξήσει τις υπηρεσιακές του ανάγκες και επιβάλλουν την ενίσχυση του προσωπικού του, ιδίως του επιστημονικού, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του και, πρωτίστως, στην παροχή αποτελεσματικής προστασίας στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχή αξιοποιεί τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 3297/2004 και προβαίνει στη διενέργεια αποσπάσεων για την κάλυψη δέκα (10) θέσεων επιστημονικού προσωπικού.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε μόνιμους ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Η απόσπαση διενεργείται με απόφαση του οικείου Υπουργού, ύστερα από πρόταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, διαρκεί τρία (3) έτη και μπορεί να παρατείνεται μία ή περισσότερες φορές για ίσο χρόνο κάθε φορά, ενώ είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία του αποσπώμενου υπαλλήλου.


Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι προς πλήρωση θέσεις αφορούν το γνωστικό αντικείμενο «Νομικά». Οι
ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπάλληλοι «ΠΕ Νομικών» (κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου αναγνωρισμένου της αλλοδαπής), οι οποίοι είτε (α) έχουν επιστημονική εξειδίκευση σε κάποιο από τα Δίκαια: Καταναλωτή, Αστικό, Εμπορικό, Τραπεζικό-Χρηματοπιστωτικό, Ασφαλιστικό ή στο Δίκαιο των Μεταφορών είτε (β) διαθέτουν οκταετή τουλάχιστον εμπειρία σε θέση του Δημοσίου Τομέα.

Απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και χειρισμού Η/Υ (στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου), ενώ θετικά θα συνεκτιμηθεί η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται απόσπαση υπαλλήλου πριν παρέλθει διετία από τον διορισμό του ή χωρίς προηγουμένως να έχει παραιτηθεί από τη θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας, που τυχόν κατέχει.


Γ. ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Οι αποδοχές των αποσπασμένων υπαλλήλων ισοδυναμούν με τις μηνιαίες αποδοχές που προβλέπονται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στον Συνήγορο του Καταναλωτή και θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Αρχής.

Δ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , θέτοντας ως θέμα του μηνύματός τους τη φράση: «Αίτηση για απόσπαση στον Συνήγορο του Καταναλωτή» και επισυνάπτοντας σε ξεχωριστά αρχεία: (α) αίτηση ανταπόκρισης στην παρούσα πρόσκληση, κατά το επισυναπτόμενο υπόδειγμα, και (β) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

Δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και του βιογραφικού σημειώματος δεν χρειάζεται να υποβληθούν στη φάση αυτή, αλλά θα ζητηθούν αργότερα από τους επικρατέστερους υποψηφίους, οι
οποίοι ενδέχεται να κληθούν από την Αρχή και σε συνέντευξη.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Νοεμβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-6460862 και 210-6460814 (αρμόδιος: κος Αριστοτέλης Σταμούλας), καθημερινά και ώρες από 09:00 έως 15:00.

H ανακοίνωση αυτή δημοσιεύεται στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών «Καθημερινή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» και αναρτάται στον δικτυακό τόπο του Συνηγόρου του Καταναλωτή.