Οικονομία

Υπολογίστε τις δόσεις και τι σας συμφέρει με την νέα ρύθμιση του ΙΚΑ

Υπολογίστε τις δόσεις και τι σας συμφέρει με την νέα ρύθμιση του ΙΚΑ Υπολογίστε τις δόσεις και τι σας συμφέρει με την νέα ρύθμιση του ΙΚΑ
Υπολογίστε τις δόσεις και τι σας συμφέρει με την νέα ρύθμιση του ΙΚΑ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Τέθηκε σε εφαρμογή, στο site του ΙΚΑ (www.ika.gr), η ηλεκτρονική εφαρμογή για τον «υπολογισμό δόσεων ρύθμισης». Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, καθορίζοντας έτσι τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και να προβαίνουν στον υπολογισμό του ύψους αυτών, αλλά και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται μέσω της διαδρομής www.ika.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες. Προϋπόθεση είναι η πιστοποίηση του οφειλέτη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και η απόκτηση μοναδικού κωδικού χρήση και συνθηματικού.

Σημειώνεται ότι για την άντληση στοιχεία, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία για τον «Πίνακα Χρεών Οφειλέτη». Επίσης, αναμένεται να εφαρμοστεί στο άμεσο μέλλον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής μέσω τράπεζας. Έτσι το ΙΚΑ θα παρέχει ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, καθώς θα υπάρχει έτσι η δυνατότητα υποβολής της αίτησης ρύθμισης, η λήψη της απόφασης ρύθμισης και η πληρωμή των δόσεων μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πια υποχρεωτική η προσέλευση των οφειλετών στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΚΕΑΟ.