Οικονομία

Καταγγελίες για απλήρωτα επιδόματα και για σαββατιάτικα σεμινάρια στους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ

Καταγγελίες για απλήρωτα επιδόματα και για σαββατιάτικα σεμινάρια στους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ
Χιλιάδες επιδόματα είναι απλήρωτα σύμφωνα με την Αδέσμευτη φωνή των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ - Καταγγέλλεται επίσης ότι έβαλαν σεμινάρια το Σάββατο στους υπαλλήλους του Οργανισμού για την εξέταση των ενστάσεων του Κοινωνικού Τουρισμού

Χιλιάδες επιδόματα απλήρωτα σήμερα λόγω προβλημάτων στα ηλεκρονικά συστήματα ΔΥΠΑ καταγγέλλει η Αδέσμευτη φωνή των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ ενώ κάνει λόγι και για σεμινάρια της τελευταιας στιγμής που θα γίνουν το Σάββατο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι θα μοιράσουν σε υπαλλήλους που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, τις ενστάσεις για να διεκπεραιωθούν εντός του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που έθεσαν σαν να είναι Διοικούντες πρωτάρηδες στην Δ.ΥΠ.Α. Αυτά γράψαμε πριν λίγες ημέρες και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Ενώ οι Κυβερνώντες διαφημίζουν την ψηφιοποίηση του Κράτος την ίδια στιγμή στη Δ.ΥΠ.Α. δεν μπορούν να προγραμματίσουν την έκδοση των προγραμμάτων με τέτοιο τρόπο που να διεκπεραιώνονται από τους υπαλλήλους ομαλά αλλά και οι πολίτες να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

»Αποφάσισαν για φέτος να ξεκινήσει η υλοποίηση του Κοινωνικού Τουρισμού ένα μήνα νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου αλλά την εκπόνηση του προγράμματος την έβγαλαν άρον άρον λίγες ημέρες πριν την ημέρα υλοποίησης. Αφού με πολλά τεχνικά προβλήματα και ταλαιπωρία των πολιτών κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις, εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα».

Όπως σημειώνεται «για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Δ.ΥΠ.Α. κατέρρευσαν». «Οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να διενεργήσουν ούτε καν τις απαραίτητες εγκρίσεις των επιδομάτων που ήταν απαραίτητο να γίνουν Πέμπτη για να πληρωθούν σήμερα με αποτέλεσμα πολλές πληρωμές να μετατεθούν για Δευτέρα ενώ δεν λειτουργούσε ούτε το ΟΠΣ αλλά ούτε και τα υπηρεσιακά mails.

»Ενώ ήξεραν ότι απαιτείται η συνδρομή υπαλλήλων που δεν εργάζονται στο αντικείμενο για την εξέταση των ενστάσεων του κοινωνικού τουρισμού, δεν φρόντισαν να διενεργήσουν ούτε καν μια ολιγόωρη εκπαίδευση στην ώρα της. Τους ήρθε η θεία επιφοίτηση ξαφνικά και απέστειλαν την τυπική πρόσκληση για να γίνουν σεμινάρια σήμερα Παρασκευή μεσημέρι και αύριο Σάββατο».