Οικονομία

Νέος καύσωνας προ των πυλών: Τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο και απαγόρευση delivery, όλα τα μέτρα

Νέος καύσωνας προ των πυλών: Τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο και απαγόρευση delivery, όλα τα μέτρα
Σε ισχύ πάλι τα μέτρα λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος:

Κατόπιν του σχετικού επικαιροποιημένου έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το οποίο ανακοινώνεται ότι
θα επικρατήσουν εκ νέου συνθήκες καύσωνα στην Χώρα σας γνωρίζουμε ότι στις υπηρεσίες, των οποίων η έδρα είναι σε περιοχή, όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες ίσες ή μεγαλύτερες
των 40οC, την Τρίτη και Τετάρτη, 25/7/2023 και 26/7/2023 θα εφαρμοστούν εκ νέου τα μέτρα και οι οδηγίες που περιλαμβάνονται στην αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/233/οικ. 11665/12-7-2023 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας (ΑΔΑ: ΨΤΡ146ΜΤΛ6-ΨΣΒ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πάρουν ειδική άδεια για να μην πάνε στην υπηρεσία τους και να βγουν στον καύσωνα.

Ακόμη, για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορεί να τεθεί σε ισχύ ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης από την εκάστοτε υπηρεσία ή να δουλέψουν με τηλεργασία.

Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν δουλειές σε εξωτερικούς χώρους, συστήνεται να μην δουλέψουν από τις 12:00 έως τις 17:00, δηλαδή τις ώρες αιχμής του καύσωνα, ενώ κατά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να φροντίσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.