Οικονομία

Δωρεάν Ανώνυμη Εξέταση HIV στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Δωρεάν Ανώνυμη Εξέταση HIV στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Δωρεάν Ανώνυμη Εξέταση HIV στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Στο πλαίσιο της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV, η Κινητή Μονάδα της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS θα βρεθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από τις 17.30. - 22.30 στην πλατεία Ευόσμου, παρέχοντας τη δυνατότητα Δωρεάν και Ανώνυμης εξέτασης στους κατοίκους του Δήμου μας.

 Η εξέταση θα γίνει από εξειδικευμένα στελέχη της οργάνωσης και θα είναι εφικτή και η παραπομπή όσων βρεθούν θετικοί για τον HIV.

Η  δράση, στην οποία  συμμετέχει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιείται από τις 21 έως της 28 Νοεμβρίου 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη μάστιγα της εποχής, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης 2014 είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κατάστασή τους σε σχέση με τον ιό (αν δηλαδή είναι θετικοί ή αρνητικοί στον HIV), καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι οροθετικοί σε προχωρημένο στάδιο, ενημερώνοντας, παράλληλα, για τα οφέλη της εξέτασης HIV.