Οικονομία

Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ζητά ο Σύλλογος Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας φύλακες μουσείων

Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ζητά ο Σύλλογος Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας φύλακες μουσείων
Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ζητά ο Σύλλογος Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας φύλακες μουσείων Με αφορμή τις κλειστές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, αλλά και άλλων μουσείων ανά την Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού ο Σύλλογος Σπουδαστών - Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητά άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το τελευταίο διάστημα η τεράστια έλλειψη προσωπικού φύλαξης σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία τους, την ασφάλεια των εκθεμάτων και των μνημείων, αλλά και την οργανωμένη και ασφαλή διαχείριση των επισκεπτών.
Οι ελλείψεις γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα και είναι καταγεγραμμένες με αδιάσειστα στοιχεία, με ορατό πλέον τον κίνδυνο λουκέτου σε πολλά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους,

Ήδη με την εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου την 1π Νοεμβρίου καθώς και τη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού, υπολειτουργούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το πρόσφατα εγκαινιασμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς περισσότερες από τις μισές αίθουσές τους έκλεισαν. Επίσης κλειστό είναι το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Ζακύνθου, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης στην Πρέβεζα παραμένει κλειστός από 02/10/2014 και το Μουσείο Νικόπολης δε λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών - Αποφοίτων ΙΕΚ της ειδικότητας «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ», ζητά άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον κλάδο Φύλαξης-Πληροφόρησης και Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων για τα δημόσια Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μας έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση στο συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας κατά τα διεθνή πρότυπα, συνδυάζουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες αφενός στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον τομέα της ασφάλειας της φύλαξης και αφετέρου στην υποδοχή, ενημέρωση και διαχείριση των επισκεπτών και στελεχώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία 10 χρόνια, τοσο σε θέσεις συμβασιούχων όσο και σε θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Ζητάμε λοιπόν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και συνεχώς δημιουργούνται στον κλάδο μας, με προκήρυξη ΑΣΕΠ από τους πιστοποιημένους απόφοιτους της ειδικότητας «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ».