Οικονομία

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Δυσβάσταχτες τιμές για 4μελή οικογένεια

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Δυσβάσταχτες τιμές για 4μελή οικογένεια Φωτογραφία: intime
Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και φέτος οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με το κόστος τους για μία τετραμελή οικογένεια να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 1.000 ευρώ.

Αν κάποιος υπολογίσει και το κόστος διαμονής, διατροφής και της μετακινήσεις στο νησί, οι διακοπές ειδικά για μία οικογένεια αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Όπως σχολιάζουν και οι ίδιοι στο Dnews «για να ταξιδέψουμε σε κάποιο νησί έστω για ένα Σαββατοκύριακο χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις μισθούς».

Από την πλευρά τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν πως οικογένειες πηγαίνουν σε γραφεία για να πάρουν προσφορές ωστόσο οι περισσότεροι τελικά δεν κλείνουν τα ταξίδια καθώς δεν διαθέτουν τα χρήματα.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών για 4μελή οικογένεια σε 5 νησιά

Ενδεικτικά, το Dnews παρουσιάζει το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μία τετραμελή οικογένεια σε πέντε νησιά.

Πειραιάς - Ηράκλειο Κρήτης: Το αργό 296 ευρώ, το γρήγορο 1.312 ευρώ

Ραφήνα - Τήνος: Το αργό 280 ευρώ το γρήγορο 472 ευρώ

Πειραιάς - Σαντορίνη: Το αργό 384 ευρώ, το γρήγορο 717,60 ευρώ

Πειραιάς - Κως: 558 ευρώ

Πειραιάς - Ρόδος: 658 ευρώ

«Και φέτος δεν πρόκειται να πάμε διακοπές σε κάποιο νησί. Για μία τετραμελή οικογένεια με τόσες υποχρεώσεις ούτε σαν σκέψη δεν μπορούμε να φύγουμε. Μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ένας μισθός, χωρίς να συμπεριλάβουμε τη διαμονή και τη διατροφή. Θα μείνουμε και θα κάνουμε κάποιες μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς με το αυτοκίνητο όπως στη Χαλκίδα και στην Κόρινθο», δηλώνει ο κ. Παναγιώτης στο Dnews.

Ο κ. Παύλος απορεί πως είναι δυνατόν οι πληρότητες στα νησιά να είναι 100% με αυτή την ακρίβεια.

«Οι μισθοί είναι χαμηλοί, όλοι όσοι ξέρω χρωστάνε ρεύμα, εφορία κλπ. Τα ακτοπλοϊκά είναι στο θεό για ακόμη μια χρονιά. Η μοναδική λογική εξήγηση είναι πως αυτή η πληρότητα βασίζεται σε ξένους τουρίστες. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, μόνο μία εβδομάδα στο χωριό μου που βρίσκεται στην Πελοπόννησο.

Κυνήγι προσφορών και στις διακοπές

Εργαζόμενη σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, σημειώνει στο Dnews πως από την στιγμή που οι αυξήσεις έχουν παγιωθεί, ο κόσμος και φέτος κυνηγάει τις προσφορές, ωστόσο λόγω της μεγάλης ακρίβειας οι περισσότεροι στο τέλος δεν «κλείνουν» τις διακοπές.

«Φέτος όπως και την προηγούμενη χρονιά οι καταναλωτές έρχονται στο ταξιδιωτικό γραφείο και ρωτούν τι προσφορές υπάρχουν προκειμένου να κλείσουν ένα πιο φθηνό πακέτο. Οι τιμές δυστυχώς έχουν αυξηθεί αφού έχουν παγιωθεί οι αυξήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση μπορεί να είναι ικανοποιητική, όμως για τις οικογένειες δεν ισχύει το ίδιο. Ενώ πολλοί παίρνουν να ρωτήσουν για τις τιμές και τα πακέτα, εν τέλει δεν τα «κλείνουν».