Life

Μυρτώ Αλικάκη για τις κακοποιήσεις: Μου έχει τύχει να φοβηθεί ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι

Μυρτώ Αλικάκη για τις κακοποιήσεις: Μου έχει τύχει να φοβηθεί ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι
«Θεωρώ ότι πάντα συνέβαινε, τώρα οι άνθρωποι μιλάνε περισσότερο, ευτυχώς», δήλωσε η Μυρτώ Αλικάκη.

Για τα περιστατικά κακοποιήσεων γυναικών και τις συζητήσεις που κάνει με τα παιδιά της για αυτό το ζήτημα μίλησε η Μυρτώ Αλικάκη, που εξομολόγησε ότι της έχει τύχει να φοβηθεί στην προσωπική ζωή της.

«Προφανώς με ρωτάνε τα παιδιά. Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς σήμερα είναι πολύ αφυπνισμένα ως προς κάποια ζητήματα. Πολλές φορές είναι πιο απόλυτα και από εμένα που είμαι γυναίκα και καλά κάνουν. Είναι ένα πράγμα φοβερό, που θεωρώ ότι πάντα συνέβαινε, απλά τώρα υπάρχουν τα media, οι άνθρωποι μιλάνε περισσότερο και προβάλλεται και περισσότερο και ευτυχώς για όλα αυτά», δήλωσε η ηθοποιός, καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha.

«Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε, για όνομα του Θεού, πάντα και δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν έχει νιώσει… Ευτυχώς δεν έχω κακοποιηθεί. Μου έχει τύχει να φοβηθώ, ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι», συμπλήρωσε η Μυρτώ Αλικάκη, διευκρίζοντας ότι αναφέρεται στην προσωπική και όχι την επαγγελματική ζωή της.

Μιλώντας για αυτό το θέμα, αναφέρθηκε και στην πατριαρχία και την κτητικότητα. «Γενικά είναι ένα θέμα όλο αυτό, κάτι που κρατάει από πολύ παλιά... αυτό λέμε η πατριαρχία. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τα αγόρια, τη μάνα τους, τη γυναίκα τους. Ότι είναι δικιά μου, μου ανήκει… Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει πάντα κάποιος επειδή είναι ένας διεστραμμένος άνθρωπος, είναι κάτι πολύ βαθιά ριζωμένο, δεν ξέρω πώς μπορούμε να το ξεριζώσουμε, γιατί σίγουρα πρέπει», τόνισε.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει, καθώς πλέον τα παιδιά μεγαλώνουν με διαφορετικές εικόνες. «Τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν, η μαμά τους - αρκετές μαμάδες - έχει ζήσει μια διαφορετική ζωή, είχε κάποιους συντρόφους, δεν ήταν μόνο με τον μπαμπά τους, τα αφήνει να πάει στη δουλειά, άρα έχουν μια εμπειρία του ότι η μαμά δεν είναι πάντα εδώ δική μου. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, τι να πω...», κατέληξε η Μυρτώ Αλικάκη.