Οικονομία

ΣΕΒ: Σήμερα οι εκλογές για νέα διοίκηση

ΣΕΒ: Σήμερα οι εκλογές για νέα διοίκηση
Σήμερα, τα περίπου 850 άμεσα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δύο, η Ιουλία Τσέτη και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Παράλληλα, 24 υποψήφιοι διεκδικούν τις 14 θέσεις του Δ.Σ., μια κατάσταση που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς μέχρι τώρα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν ισάριθμα των προβλεπόμενων θέσεων και απλώς επικυρώνονταν από τη Γενική Συνέλευση.

Η διπλή υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ δεν είναι η μόνη καινοτομία των φετινών εκλογών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Πέρα από τη μάχη για την προεδρία μεταξύ της κ. Τσέτη και του κ. Θεοδωρόπουλου, 24 υποψήφιοι ανταγωνίζονται για τις 14 θέσεις στο Δ.Σ. του ιστορικού εργοδοτικού συνδέσμου.

Για πρώτη φορά επίσης, υποψήφια για μία από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΣΕΒ είναι γυναίκα, η Ράνια Αικατερινάρη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, πρόταση του κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την προεδρία. Οι άλλες δύο θέσεις αντιπροέδρων προτείνονται να καλυφθούν από τον Ευτύχιο Βασιλάκη (Aεροπορία Αιγαίου) και τον Ανδρέα Σιάμισιη (HELLENIQ ENERGY), αντικαθιστώντας τον Ευάγγελο Μυτιληναίο που αποχωρεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στη θέση του κ. Μυτιληναίου στο Δ.Σ. κατεβαίνει υποψήφιος ο Ευάγγελος Χρυσάφης, αντιπρόεδρος της Metlen.

Από τα νυν μέλη του Δ.Σ., με εξαίρεση τους Ευάγγελο Μυτιληναίο και Ιωάννη Γιώτη, όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν στις φετινές εκλογές, ενώ οι νέες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν επιχειρηματίες όπως ο Κώστας Βαμβακάς (VK PREMIUM), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ), Ιωάννης Καραγιάννης (Olympia Group) και άλλοι.

Για τη θέση της γενικής γραμματέως, που κατείχε η νυν υποψήφια για την προεδρία Ιουλία Τσέτη, προτείνεται η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου της τσιμεντοβιομηχανίας Titan, αδελφή του νυν προέδρου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.