Οικονομία

Κατεβάζουν ρολά οι εφορίες - Έτοιμοι για απεργία οι εφοριακοί

Κατεβάζουν ρολά οι εφορίες - Έτοιμοι για απεργία οι εφοριακοί
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) ανακοίνωσε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων ως απάντηση στη συλλογική στοχοποίηση των εργαζομένων και τα σχέδια υποβάθμισης των ΔΟΥ της περιφέρειας.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Χαλκίδα, η Ομοσπονδία προχώρησε σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Παρά τις επαφές αυτές, οι απαντήσεις που έλαβε η Ομοσπονδία δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Η ηγεσία της ΑΑΔΕ επιμένει στη λογική της "συλλογικής ευθύνης" και προωθεί σχέδια υποβάθμισης των περιφερειακών υπηρεσιών. Αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, εκθέτουν τους εργαζομένους σε καθημερινούς κινδύνους, αυξάνοντας τα περιστατικά φραστικών επιθέσεων και προπηλακισμών, ενώ η διοίκηση καλλιεργεί κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης.

Σε απάντηση, η ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε ομόφωνα τις εξής κινητοποιήσεις:

- Κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τους συλλόγους όλης της χώρας και προσέγγιση στις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία μετώπου υπεράσπισης και διατήρησης των υπηρεσιών.
- Αποχή από κάθε προληπτικό έλεγχο εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα.
- 24ωρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση των κυλιόμενων στάσεων εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ θέτει τα εξής αιτήματα:
- Άμεση διαλεύκανση των φαινομένων διαφθοράς και απόδοση ευθυνών.
- Αναστολή των αλλαγών στη ΔΟΥ Χαλκίδας και διατήρησή της ως ΔΟΥ Α' τάξης.
- Δημόσια δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της ΑΑΔΕ ότι δεν θα προχωρήσουν στην υποβάθμιση των περιφερειακών ΔΟΥ μέσω της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων.