Οικονομία

Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης Θεσσαλονίκης από την ΑΑΔΕ

INTIME INTIME
Σε λειτουργία τίθεται από την Τρίτη, 25 Ιουνίου, το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει σταδιακά τις αρμοδιότητες των Τμημάτων Εσόδων και Δικαστικού & Νομικής Υποστήριξης των ΔΟΥ του νομού Θεσσαλονίκης.

Από την Τρίτη, 25 Ιουνίου, οι αρμοδιότητες αυτές μεταφέρονται από τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας στο νέο ΚΕΒΕΙΣ. Από την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 14:30, οι τρεις ΔΟΥ θα παύσουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” για υποθέσεις Εσόδων και Δικαστικού.

Οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται πλέον ψηφιακά μέσω του ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης στις εφαρμογές “τα Αιτήματά μου” και “τα Ραντεβού μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp, καθώς και τηλεφωνικά μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 έως 15:00.

Η ενσωμάτωση των ΔΟΥ στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί την 8η Ιουλίου με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, Ε’ Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Ενόψει της ενσωμάτωσης, η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2024 για τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας θα κλείσει την Κυριακή, 23 Ιουνίου, στις 23:00. Τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, από τις 18:00, δε θα είναι διαθέσιμες για τις ίδιες ΔΟΥ οι εφαρμογές υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, λοιπών και έμμεσων φόρων, η πλατφόρμα myPROPERTY, οι ρυθμίσεις οφειλών, εισφοράς συναλλάγματος, τέλους διαμονής, παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, παρακρατούμενων φόρων και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω myAADE. Όλες οι εφαρμογές θα είναι και πάλι διαθέσιμες την Τρίτη, 25 Ιουνίου, στις 10:00.