Οικονομία

Αποζημίωση των νοσηλίων απο τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους

Αποζημίωση των νοσηλίων απο τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους Αποζημίωση των νοσηλίων απο τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους Φωτογραφία: Αποζημίωση των νοσηλίων απο τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους
Αποζημίωση των νοσηλίων απο τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους Τα νοσήλια που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές κατά το διάστημα της επίσχεσης του κλάδου τον περασμένο Δεκέμβριο θα αποζημίωσει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων απο τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ώστε να αποζημιωθούν τα νοσήλια για το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των ιδιωτικών κλινικών όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα αντίστοιχα τμήματα παροχών του Ιδρύματος ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, γνωστοποιεί ότι θα πληρωθούν οι δαπάνες νοσηλείας που καταβλήθηκαν από τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με τον Οργανισμό οι οποίες πραγματοποιούσαν επίσχεση το διάστημα 1-12-2014 ως 10-12-2014.
 
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να υποβάλλουν για το διάστημα της επίσχεσης όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα αντίστοιχα τμήματα παροχών του Ιδρύματος ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.
 
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση μόνο για το διάστημα της επίσχεσης και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.