Οικονομία

Μυτιληναίος: «Yπεραντίδραση» o φόρος στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο

Μυτιληναίος: «Yπεραντίδραση» o φόρος στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στη στρατηγική απόφαση της Protergia να διατηρήσει σταθερό το τιμολόγιο του Αυγούστου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN, Ευάγγελος Μυτιληναίος, χαρακτήρισε ως «υπεραντίδραση της κυβέρνησης» την επιβολή φόρου στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο.

Η απόφαση αυτή, που αποσκοπεί στη χρηματοδότηση των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, οι τιμές στην αγορά ήδη υποχωρούν, ιδίως σε περιόδους κλιματικής κρίσης και παρατεταμένου καύσωνα.

Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο περαιτέρω ζεστών καιρών τον Αύγουστο, ενώ αναφέρθηκε και στη στρατηγική απόφαση της Protergia να διατηρήσει σταθερό το τιμολόγιο του Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας την ως μια καλά υπολογισμένη κίνηση για την επίτευξη μεριδίου αγοράς 30%.

Σχετικά με την πορεία της εταιρείας το 2024, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε αισιόδοξος, προβλέποντας περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους και επίτευξη των στόχων για λειτουργική κερδοφορία 1-1,2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 600-700 εκατ. ευρώ. «Αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί να εκπλήξουμε ευχάριστα τους μετόχους», τόνισε κλείνοντας.