Οικονομία

Δήμος Κηφισιάς: δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους

Δήμος Κηφισιάς: δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους
Δήμος Κηφισιάς: δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 το «Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Πρόληψης - Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου.

Στο διάστημα αυτό μπορεί να επωφεληθούν επιπλέον 350 ανασφάλιστοι / άνεργοι, οι οποίοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των Παρεμβάσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τα προαναφερθέντα νοσήματα και να λάβουν την έκθεση υγείας.

Τα νοσοκομεία συνεργασίας θα είναι για το διάστημα αυτό: Γ. ΓΕ Ν Ν Η Μ AT ΑΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ -«Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1.    Φωτοτυπία ταυτότητας
2.    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας
3.    Επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει ότι δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος αντιστοίχως.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ηλικίας 25-65 ετών, για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ 210 7222727- 723, ώρες 9-5, ιστοσελίδα: www.prolipsiaiaolous.ar