Οικονομία

Πότε θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του voucher ΟΑΕΔ 29- 64 ετών

Πότε θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του voucher ΟΑΕΔ 29- 64 ετών Πότε θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του voucher ΟΑΕΔ 29- 64 ετών
Πότε θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του voucher ΟΑΕΔ 29- 64 ετών Στις 5 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα για το voucher του ΟΑΕΔ που αφορά ανέργους ηλικίας 29 εως 64 ετών - εκτός απροόπτου-  σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr.

Ειδικότερα μετά την ανακοίνωση της μοριοδότησης στις 24/12/2014 και την παράταση της υποβολής δήλωσης για την Διοικητική Εμπειρία έως 12/01 θα ανακοινωθούν στις 5 Φεβρουαρίου τα τελικά αποτελέσματα του voucher ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Κέντρων Κατάρτισης (ΚΕΚ) ώστε οι άνεργοι να ενεργοποιήσουν τα voucher ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντικείμενο του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ  αποτελεί η παροχή σε 16.620 άνεργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών
Πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομεά της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών
Σύνολο 400 ωρών κατάρτισης
Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζόμενων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης,που αφορούν α)στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων, κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Η δράση (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112.000.000,00 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 45.976.000,00 ευρώ θα διατεθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης, το ποσό των 58.688.000,00 ευρώ θα διατεθεί στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και το ποσό των 7.336.000,00 ευρώ θα διατεθεί στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 16.620 άνεργοι, κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, με την ακόλουθη κατανομή σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.