Οικονομία

Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την λίστα της κυβέρνησης

Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την λίστα της κυβέρνησης Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την λίστα της κυβέρνησης
Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την λίστα της κυβέρνησης Στις προτάσεις που απέστειλε προς έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί,  ενώ δηλώνει ότι «θα σεβαστεί» τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Τονίζεται, ωστόσο, ότι θα προχωρήσει την «αναθεώρηση» όσων αποκρατικοποιήσεων δεν έχουν ξεκινήσει. Έτσι σύμφωνα με την λίστα που διέρρευσε μέσω του πρακτορείου Reuters η κυριότερη αλλαγή αφορά στους εν εξελίξει διαγωνισμούς, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι οποίοι όπως αναφέρετε θα συνεχιστούν κανονικά. Παράλληλα στην επιστολή επαναλαμβάνεται η ρητή δέσμευση για μη ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως διαμήνυε ο αρμόδιος υπουργός Π. Λαφαζάνης ο διαγωνισμός της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, η οποία διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα ακυρωνόταν

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα «διασφαλίσει την πρόβλεψη για την παροχή βασικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών από  τις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες – βιομηχανίας ευθυγραμμιζόμενη με τους εθνικούς στόχους πολιτικής και σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Ε.Ε.

Τέλος όπως αναφέρεται στην επιστολή, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ξεκινήσει, με στόχο να βελτιωθούν οι όροι και να μεγιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του κράτους, να παραχθούν έσοδα και να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός στις τοπικές οικονομίες, να ενισχυθεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και να τονωθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.