Οικονομία

Το β' εξάμηνο ο νόμος για τη 13η σύνταξη

Το β' εξάμηνο ο νόμος για τη 13η σύνταξη Το β' εξάμηνο ο νόμος για τη 13η σύνταξη
Το β' εξάμηνο ο νόμος για τη 13η σύνταξη Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μεταφέρεται για το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η κατάθεση της σχετικής διάταξης, που θα επαναφέρει την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους, που λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές έως 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τον γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Ρωμανιά, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, αφού η συγκεκριμένη παροχή πρόκειται να δοθεί στους δικαιούχους τα επόμενα Χριστούγεννα. Έτσι, η ΓΓΚΑ κερδίζει πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας της συγκεκριμένης διάταξης, καθώς καλείται να αποφασίσει αν θα θέσει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, για να περιορίσει τους δικαιούχους, οι οποίοι υπερβαίνουν έως αυτή την στιγμή το 1.262.920 άτομα. Επίσης, θα μπορέσει να βρει τρόπους να καλύψει το κονδύλι που απαιτείται για να καλυφθεί η συγκεκριμένη παροχή, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 550 εκατ. ευρώ περίπου.

Αναφορικά με το σκέλος της επιστολής Βαρουφάκη και ειδικότερα στο «φλέγον» θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε με νόημα ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν όλες οι περιπτώσεις. Άλλωστε στην επιστολή γίνεται λόγος για τις τράπεζες και το δημόσιο στις οποίες θα γίνει προσπάθεια να πάψουν να ισχύουν τα κίνητρα για την πρόωρη συνταξιοδότηση